Протягом Великого посту в Київських духовних школах буде читатись Неусипна Псалтир за мир в Україні

08.03.2020

Почати

08.03.2020 - 21:30

Кінець

08.03.2020 - 21:30

Категорії

Новини

Уже традиційно, в Академічному Свято-Воскресенському храмі пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм), з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра та за підтримки Українського союзу ветеранів Афганістану, 8 березня 2020 року розпочалось читання Неусипної Псалтирі за здоров’я поранених, упокій загиблих воїнів і за мир в Україні.

 

Читання Неусипної Псалтирі за мир в Україні розпочалося в 2016 році з ініціативи студентів Київської духовної академії і семінарії та за підтримки Українського союзу ветеранів Афганістану.

 

Перед читанням Неусипної Псалтирі перший проректор та настоятель храму протоієрей Сергій Ющик у співслужінні вченого секретаря протоієрея Василія Яковчука та кліриків храму звершили початкові молитви, після чого отець Сергій звернувся до присутніх зі словами настанови та важливості читання Псалтирі.

 

Цілодобова молитва триватиме протягом усієї Святої Чотиридесятниці, і завершиться 10 квітня 2020 року, перед початком вечірнього богослужіння напередодні Лазаревої суботи, за винятком суботи та неділі, коли в храмі звершуються уставні богослужіння.

 

До читання Псалтирі у період Великого посту можуть долучитись усі охочі віряни.

 

Під час Великого посту Псалтир безперервно читають студенти та викладачі Київських духовних шкіл, священнослужителі, воїни-афганці, учасники бойових дій на Сході України.

 

Свято-Воскресенський храм пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану у період читання Неусипної Псалтирі буде відкритий цілодобово (Київ, вул. Лаврська, 17).

 

 

Прес-служба КДА / фото С. Грищук

1502

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ