Ректор КДАіС взяв участь у єпископській хіротонії в Києво-Печерській Лаврі

06.04.2019

Почати

06.04.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У суботу четвертої седмиці Великого посту, 6 квітня 2019 року, у Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була звершена Божественна літургія святителя Іоанна Золотоустого, яку очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: митрополит Хустський і Виноградівський Марк; митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон; намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви митрополит Луганський і Алчевський Митрофан; керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, митрополит Ізюмський і Куп‘янський Єлисей, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Добропільський Спиридон, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, а також братія Лаври і гості у священному сані.

 

За Богослужінням була звершена єпископська хіротонія клірика Донецької єпархії архімандрита Амвросія (Скобіоли) у єпископа Волноваського, вікарія Донецької єпархії.

 

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

Наприкінці Богослужіння Митрополит Київський і всієї України Онуфрій виголосив традиційне слово до новопоставленого єпископа та вручив йому архієрейський жезл. За традицією рукоположений єпископ Амвросій подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

 

Нагадаємо, Священний Синод Української Православної Церкви на своєму засіданні 3 квітня 2019 року ухвалив рішення про обрання клірика Донецької єпархії архімандрита Амвросія (Скобіоли) єпископом Волноваським, вікарієм Донецької єпархії.

 

Прес-служба КДА,

фото з офіційної сторінки митрополита Антонія у Facebook

934

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ