Ректор КДАіС відвідав Свято-Успенську Почаївську Лавру

11.09.2018

Почати

11.09.2018 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У період з 8 по 10 вересня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр здійснив паломницьку поїздку до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Владику Сильвестра супроводжував благочинний Академічного храму на честь Різдва Божої Матері архімандрит Досифей (Михайлюк) та викладач Київських духовних шкіл П.В. Комаров.

 

У суботу ввечері, 8 вересня, напередодні Неділі 15-ї після П‘ятидесятниці, владика ректор молився за  Всенічним бдінням в Успенському соборі Лаври. Богослужіння очолив митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим у співслужінні намісника обителі митрополита Почаївського Володимира та митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, а також братії та гостей Лаври у священному сані.

 

У неділю зранку, 9 вересня, єпископ Сильвестр співслужив сонму архієреїв за Божественною літургією в Спасо-Преображенському соборі Лаври, де після богослужіння був звершений акафіст преподобному Іову, ігумену і чудотворцю Почаївському.

 

Цього ж дня ректор вклонився святиням обителі: чудотворній Почаївській іконі Божої Матері, мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських. Після чого для гостей з Києва була проведена екскурсія Лаврою.

 

У неділю увечері, напередодні дня пам‘яті прп. Іова, ігумена Почаївського, єпископ Білогородський Сильвестр молився за Всенічним бдінням в Спасо-Преображенському Соборі Лаври. Богослужіння очолив митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим.

 

10 вересня, у день свята прп. Іова, ігумена і чудотворця Почаївського, владика ректор взяв участь у Божественній літургії в Спасо-Преображенському Соборі Лаври. Богослужіння очолив митрополит Хустський і Виноградівський Марк у співслужінні сонму архієреїв Української та Грузинської Православних Церков.

 

Після читання Святого Євангелія єпископ Сильвестр звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

Після Літургії відбувся традиційний хресний хід з мощами преподобного навколо стін Лаври.

 

Цього ж дня, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр відвідав Почаївську духовну семінарію. Делегацію з Києва зустрів ректор Семінарії єпископ Шумський Серафим. Під час візиту гості відвідали семінарський храм на честь прпп. Іова і Амфілохія ігуменів Почаївських.

 

Наостанок, був відвіданий Свято-Духівський скит Почаївської Лаври, де делегація вклонилася святиням обителі. Після чого була проведена екскурсія монастирем.

 

Прес-служба КДА

1002

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ