Ректор КДАіС звершив Божественну літургію у храмовому комплексі на честь Різдва Христового

09.01.2019

Почати

09.01.2019 - 21:30

Кінець

09.01.2019 - 21:30

Категорії

Новини

У середу, 9 січня, в день пам’яті святого первомученика і архідиякона Стефана, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив урочистості з нагоди престольного свята храмового комплексу на честь Різдва Христового на Березняках у Києві.

 

Богослужіння було відслужено в нижньому храмі на честь трьох святителів собору, що будується. Владиці ректору співслужив секретар Київської єпархії по місту Києву протоієрей Віктор Іващук, настоятель храмового комплексу та благочинний Першого дарницького благочиння протоієрей Василій Біляк, благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Володимир Свиридюк, настоятель храму на честь рівноапостольної княгині Ольги протоієрей Всеволод Рибчинський та духовенство столиці.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл.

 

Після читання Святого Євангелія Його Преосвященство звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

 

За богослужінням буди піднесені молитви за мир в Україні та єдність Святого Православ`я.

 

За літургією єпископ Сильвестр рукоположив у сан священика вихованця 4-го класу Київської духовної семінарії диякона Івана Лабатія.

 

Після відпусту владика ректор привітав усіх вірян зі святом Різдва Христового та передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 

Прес-служба КДА

806

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ