Божественна літургія у вівторок Світлої Седмиці

30.04.2019

Почати

30.04.2019 - 20:30

Кінець

Категорії

Новини

У Світлий Вівторок, 30 квітня 2019 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр співслужив Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за святковою Божественною літургією у храмі на честь святої мучениці Татіани Свято-Анастасіївського жіночого монастиря с. Ковалівка Васильківського району Київської області.

 

Його Блаженству співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Єдинецький і Бричанський Никодим (Православна Церква Молдови), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Баришевський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій та гості обителі у священному сані.

 

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

 

Наприкінці Літургії митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел зачитав Пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 

Після відпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом Світлого Христового Воскресіння, а ктиторку монастиря — Тетяну Володимирівну Засуху з Днем народження. З нагоди 55-річчя та за труди во славу Української Православної Церкви Тетяна Володимирівна була нагороджена «Відзнакою Предстоятеля Української Православної Церкви».

 

Після богослужіння був звершений пасхальний хресний хід з читанням Святого Євангелія та окропленням віруючих святою водою, а також заупокійна літія за Блаженнішим Митрополитом Володимиром біля пам’ятника спочилому Предстоятелю УПЦ, який був встановлений в монастирі стараннями родини Засух.

 

Прес-служба КДА / Офіційний сайт УПЦ

793

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ