Служіння ректора КДАіС у свято Собору Пресвятої Богородиці

08.01.2019

Почати

08.01.2019 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

У вівторок, 8 січня 2019 року, у день свята Собору Пресвятої Богородиці, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили: завідуючий заочним відділенням та духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук); проректор КДА з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин); регент хору КДА архімандрит Роман (Підлубняк); благочинний Академічного храму архімандрит Досифей (Михайлюк); завідуючий бібліотекою та церковно-археологічним музеєм КДА архімандрит Дамаскін (Лебедь), а також викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни Академічного храму та паломники Києво-Печерської обителі.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкала).

 

За Божественною літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

 

Наприкінці Літургії перед іконою Різдва Христового був звершений чин славління.

 

Після відпусту богослужіння від імені кліру Академічного храму завідуючий заочним відділенням та духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук) привітав владику ректора з Різдвом Господа нашого Іісуса Христа, побажав многих літ та подарував букет квітів. Після цього ректору Київських духовних шкіл було виголошено многоліття.

 

У своєму слові єпископ Сильвестр подякував викладачам та студентам за вітання, у свою чергу привітав присутніх з Різдвом Христовим, закликав на всіх Боже благословення та вручив солодкі подарунки.

 

Пряма трансляція богослужіння велась на офіційній сторінці Київських духовних шкіл у мережі Facebook.

 

Прес-служба КДА

805

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ