Служіння ректора

12.05.2018

Почати

12.05.2018 - 20:30

Кінець

12.05.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У суботу 5-ї седмиці після Пасхи, день пам’яті преподобного Амфілохія Почаївського, 12 травня 2018 року, за традицією Київських духовних шкіл, наприкінці навчального року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію святителя Іоанна Золотоустого в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері у співслужінні курсових та класних наставники випускних курсів та класів, а також випускників у священному сані.

 

Його Преосвященству співслужили: класний наставник 4-го класу Київської духовної семінарії, духівник КДАіС архімандрит Маркел (Павук); курсовий наставник ІІ курсу магістратури Академії, секретар Вченої ради Академії протоієрей Василій Яковчук; регент Академічного хору архімандрит Леонтій (Тупкало), а також викладачі і випускники Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

 

За богослужінням молились студенти і вихованці Київських духовних шкіл.

 

Проповідь перед Причастям виголосив вихованець 3-А класу Семінарії Олександр Шевчук.

 

Після відпусту Літургії владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом. У своєму слові Його Преосвященство зауважив, що досвід, набутий випускниками під час навчання допоможе їм у майбутньому священицькому служінні на благо Церкви Христової. Також архіпастир зазначив, що особлива подяка випускників у ці дні повинна бути професорсько-викладацькій корпорації та співробітникам Київських духовних шкіл, які докладали усіх зусиль для того, щоб навчити і виховати справжніх пастирів Церкви.

 

Далі, від імені студентів випускного ІІ курсу магістратури КДА слова подяки ректору Академії виголосив диякон Михайло Медведь. У своєму слові він побажав Його Преосвященству сил, натхнення, міцного здоров’я і підніс букет квітів.

 

Від випускного 4-го класу Семінарії слова подяки ректору Академії виголосив ієромонах Володимир (Ціпіньо), після чого також вручив Його Преосвященству букет квітів.

 

Після закінчення вітальних слів було виголошено многоліття Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, владиці ректору, курсовим і класним наставникам, а також випускникам Київских духовних шкіл.

 

Насамкінець, перед Академічним храмом було зроблено загальне фото.

 

 

Прес-служба КДА

 

1210

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ