Успіння Пресвятої Богородиці

28.08.2018

Почати

28.08.2018 - 20:30

Кінець

28.08.2018 - 20:30

Категорії

Новини

У вівторок, 28 серпня 2018 року, у день Успіння Пресвятої Богородиці — престольного свята Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, на площі перед Успенським собором обителі була відслужена урочиста Божественна літургія. Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Михалівський і Кошицький Георгій (Православна Церква Чеських Земель і Словаччини), архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Діонісій (Константинов), єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Макарівський Гедеон, а також братія монастиря в священному сані.

 

Богослужіння супроводжували митрополичі хори та хор Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка).

 

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до присутніх з Первосвятительським словом.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Наприкінці Літургії був звершений традиційний хресний хід з іконою Успіння Божої Матері навколо Успенського собору і через святі врата обителі до Ближніх печер, де були прочитані Євангеліє та молитва до Пресвятої Богородиці. Після відпусту Предстоятель Української Православної Церкви привітав усіх з престольним святом обителі.

 

Прес-служба КДА

826

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ