Хор КДАіС з паломництвом відвідав святині Італії та Швейцарії

25.12.2018

Почати

25.12.2018 - 21:30

Кінець

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, з 17 по 22 грудня 2018 року відбулась паломницька поїздка хору Київських духовних шкіл під управлінням архімандрита Романа (Підлубняка) до святинь Італії та Швейцарії.

 

Під час подорожі паломники мали змогу відвідати святі місця Християнської Церкви, помолитись за Богослужінням, а також виступити з концертами та виконати твори відомих церковних композиторів.

 

Зокрема, 17 грудня, хористи співали за Богослужінням в храмі на честь святої Фекли в Чинізело Бельзамо. Наступного дня, хор КДАіС виконував богослужбові піснеспіви у Мілані у храмі на честь святого Амвросія Медіоланського. Після Богослужіння студенти мали змогу відвідати святині Мілана з настоятелем згаданого храму архімандритом Амвросієм (Макаром), а саме: храм святого Амвросія Медіоланського, храм преподобного Антонія Великого, двір католицького університету, кафедральний собор Мілана (Дуомо), де вклонились християнським святиням. Пройшли через галерею Віктора Емануеля до оперного театру Ла Скала і мерії міста, церкви Сан Феделе, де вклонились мощам давньохристиянських мучеників Феделе та Корпофоро. Також під час екскурсії в базиліці Сан-Назаро хористи виконали величання святим апостолам перед ракою з їхніми мощами.

 

Увечері, цього ж дня у храмі на честь святого Амвросія Медіоланського хор КДАіС супроводжував Всенічне бдіння напередодні дня пам’яті святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійського, Чудотворця.

 

19 грудня, паломники співали за Божественною літургією в Свято-Покровському храмі в місті Меліде Швейцарія. Також виконали церковні піснеспіви в храмі на честь святих Киріака та Іустини.

 

Наступного дня, 20 грудня, хор Київських духовних шкіл співав за Божественною літургією в Свято-Амвросіївській базиліці в Мілані. 21 грудня в Лугано (Швейцарія) хористи виконали відомі церковні твори в церкві Сан Антоні, після чого відбули до Мілану, де в храмі Санта Марія Прессо Сан Чельсо відбувся концерт.

 

Наостанок, 22 грудня, хор КДАіС співав за Божественною літургією в храмі святої Фекли в Чінізелло Бальзамо та виступив з концертом в Сан Мартіно в Чінізелло Бальзамо.

 

Прес-служба КДА,

Офіційна сторінка храму свт. Амвросія Медіоланського у мережі Facebook

1511

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ