В музей Академії передані богослужбові стародруки XVIII століття

04.10.2021

Почати

04.10.2021 - 23:30

Кінець

04.10.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У понеділок, 4 жовтня 2021 року, під час зустрічі ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра з вікарієм Київської Митрополії та намісником Десятинного Різдва Пресвятої Богородиці чоловічого монастиря м. Києва єпископом Макарівським Гедеоном до Церковно-археологічного музею КДА були передані цінні богослужбові стародруки: Молитвослов з акафісником 1795 року та Мінея 1750 року.

 

На зустрічі також був присутній клірик обителі протодиякон Антоній Коваль.

 

Нагадаємо, сьогодні до музею були передані конспекти лекцій багаторічного викладача та професора КДА протоієрея Василія Заєва (+2008).

 

Довідка

 

Церковно-археологічний музей Київської духовної академії був створений в 1872 році і став першим в Російській імперії музеєм такого роду. До початку ХХ століття колекція музею включала матеріали від III тисячоліття до Р.Х. до XIX століття. Після приходу радянської влади майже всі експонати були загублені або вивезені за кордон.

 

Відродження музею відбулося в 2009 році з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира. Предстоятель пожертвував для експозиції предмети зі своєї особистої колекції.

 

 Сьогодні, як і з моменту створення музею, головним джерелом поповнення фонду є пожертвування та подарунки від ієрархів, духовенства і приватних осіб.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1048

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ