В Київських духовних школах молитовно відзначили Благовіщення Пресвятої Богородиці (+відео)

07.04.2021

Почати

07.04.2021 - 23:30

Кінець

07.04.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня 2021 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення керуючого Ніжинською єпархією митрополита Ніжинського і Прилуцького Климента, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії в Благовіщенському чоловічому монастирі Ніжинської єпархії з нагоди престольного свята обителі.

 

Богослужіння очолив митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, якому також співслужив намісник монастиря єпископ Ладанський Феодосій.

 

Згідно з Церковним Уставом перед початком Літургії були звершені Часи та Зображальні.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Наприкінці Літургії біля ікони свята архіпастирі з духовенством звершили чин славління, після чого вклонились Чесному Древу Хреста Господнього.

 

 

В Академічному храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці Божественну літургію у день свята очолив завідувач заочного відділення та духівник архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні академічного духовенства.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив викладач ієромонах Паїсій (Куліш).

 

За Літургією богослужбові піснеспіви виконував хор Київських духовних шкіл під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Після завершення Божественної літургії було звершено славління та поклоніння Чесному Хресту Господньому.

 

Богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври супроводжував хор Київської духовної академії і семінарії під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

 

Прес-служба КДА / фото Ніжинська єпархія, І. Ганусич

 

✅Підписуйтесь на телеграм-канал КДА: https://t.me/kdaiskievua

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
930

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ