Архієпископ Сильвестр очолив престольне свято храму на честь мучеників Адріана і Наталії у м. Києві

08.09.2022

Почати

08.09.2022 - 23:30

Кінець

08.09.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святих мучеників Адріана і Наталії, 8 вересня 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр очолив престольне свято храму на честь мучеників Адріана і Наталії, що на Лісовому масиві у м. Києві.

 

Його Високопреосвященству співслужив секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, благочинний Деснянського благочиння протоієрей Дмитрій Григорак, благочинний Другого лікарняного благочиння протоієрей Генадій Батенко, благочинний Дніпровського благочиння протоієрей Іоанн Свередюк, настоятель храму протоієрей Роман Матюшенко, клірики храму та духовенство Києва.

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були виголошені особливі прохання за зцілення усіх поранених українських військовослужбовців.

 

Наприкінці богослужіння відбувся хресний хід навколо храму з читанням Євангелія та окропленням вірян святою водою, після чого Його Високопреосвященство привітав настоятеля, духовенство та парафіян храму з престольним святом та передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 


Прес-служба КДА / фото А. Чорний

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1437

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ