Єпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію у храмовому комплексі на честь Різдва Христового на Березняках

10.01.2021

Почати

10.01.2021 - 23:30

Кінець

10.01.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У 31-шу Неділю після П’ятидесятниці, післясвято Різдва Христового, день пам’яті праведних Іосифа Обручника, Давида царя і Якова, брата Господнього, 10 січня 2021 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію у головному соборі на честь Різдва Христового храмового комплексу на честь Різдва Христового, що на Березняках у м. Києві.

 

Владиці ректору співслужив настоятель храмового комплексу та благочинний Першого Дарницького благочиння м. Києва протоієрей Василій Біляк, а також духовенство та гості у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія Його Преосвященство звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

 

За богослужінням були піднесені особливі молитви про припинення епідемії, про хворих та лікарів.

 

Наприкінці Літургії владика ректор привітав настоятеля, духовенство та парафіян зі святом Різдва Христового і передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 

Викладачі та студенти Київських духовних шкіл молились за недільним богослужінням у храмах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері богослужіння очолив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) у співслужінні кліриків храму.

 

Богослужбові піснеспіви за Літургією виконував хор під управлінням студента І курсу магістратури Никити Миронова.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДАіС у мережі Facebook.

 

Проповідь після читання Святого Євангелія виголосив ієромонах Рафаїл (Мосунов).

 

Наприкінці богослужіння біля ікони свята був звершений чин славління.

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський, С. Грищук

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1977

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ