Архієпископ Сильвестр взяв участь у освяченні храму на честь преподобного Паїсія Святогорця на Київщині

13.01.2023

Почати

13.01.2023 - 23:30

Кінець

13.01.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У день відання свята Різдва Христового, день пам’яті святителя Петра Могили, митрополита Київського та випускника КДА — святителя Досифея, митрополита Загребського, сповідника, 13 січня 2023 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, був звершений чин Великого освячення храму на честь преподобного Паїсія Святогорця парафії на честь ікони «Взискання загиблих» міста Вишневе Київської області.

 

Чин Великого освячення храму та Божественну літургію звершили архієпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр та єпископ Гостомельський Аркадій.

 

Преосвященним владикам співслужили секретар Київської єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, особистий секретар Предстоятеля УПЦ протоієрей Володимир Яковчук, благочинний Соломянського благочиння протоієрей Ярослав Шовкеник, настоятель парафії протоієрей Георгій Іващук, клірики та гості храму у священному сані.

 

На Малому вході клірик храму ієрей Михайло Медведь був возведений у сан протоієрея.

 

Після читання Святого Євангелія до присутніх з архіпастирським словом звернувся архієпископ Віктор.

 

За Літургією були піднесені молитви про мир на українській землі; про позбавлення від ворога; щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки; про благословіння Боже людям доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Наприкінці Літургії був звершений чин славління, архіпастирі, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія привітали вірян зі святом та освяченням нового храму. Також були вручені церковні нагороди благодійникам і трудівникам храму.

 

 

Прес-служба КДА / фото дияк. І. Попович

 

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2292

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ