Вихованці 4-го класу Семінарії звершили паломництво до відомих монастирів західної України

13.09.2021

Почати

13.09.2021 - 23:30

Кінець

13.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, з 9 по 12 вересня 2021 року вихованці 4-го класу Київської духовної семінарії відвідали святині західної України. Паломників супроводжував класний наставник ієромонах Пантелеімон (Мельник) та викладач ієромонах Рафаїл (Мосунов).

 

10 вересня паломники прибули до Банченського Спасо-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ. Екскурсію вихованцям провів вихованець 2-го класу КДС Олександр Мирний, який змалечку зростав у цій святій обителі. Паломники ознайомились з історією та сучасним життям обителі, а також вклонились святиням монастиря.

 

Далі група направилася до м. Чернівці, де відвідала різні святині міста. Після зустрічі із секретарем єпархії архімандритом Никитою (Сторожуком), який, з благословення керуючого єпархією – митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, вручив паломникам пам’ятні подарунки та організував екскурсію містом. Під час екскурсії вихованці відвідали цілу низку храмів та монастирів і славетний Чернівецький університет, який раніше був резиденцією Буковинських митрополитів.

 

Того ж дня увечері паломники відвідали Свято-Аннинський жіночий монастир м. Вашківці, де взяли участь у Всенічному бдінні напередодні свята Усікновення глави святого пророка і Предтечі Іоанна, звершили літію на могилі спочилої ігумені Нонни, а потім мали зустріч із настоятелькою обителі ігуменією Августою.

 

11 вересня вихованці помолились за Божественною літургією у храмі Спасо-Вознесенського Банченського монастиря, який присвячено святу Усікновенню глави святого пророка і Предтечі Іоанна. Піснеспіви за богослужінням виконували вихованці Київської духовної семінарії під керівництвом вихованця Петра Красуліна.

 

Цього ж дня паломники відправилися до Свято-Успенської Почаївської Лаври, по дорозі до якої відвідали Іоанно-Богословський монастир у селі Хрещатик, який відомий своєю історією та подвижниками благочестя.

 

Після прибуття до Свято-Успенської Почаївської Лаври вихованці мали нагоду помолитися за Всенічним бдінням, яке очолював намісник обителі митрополит Почаївський Володимир. Після богослужіння паломники вклонилися мощам преподобних Іова та Амфілохія Почаївських.

 

12 вересня вихованці Київських духовних шкіл прикрасили своїм співом богослужіння ранньої Літургії Свято-Троїцького собору Почаївської Лаври, після чого була організована екскурсія, яку люб’язно провів вихованець 4-го класу Почаївської духовної семінарії. Він розповів про історію самої Лаври та окремих її храмів, ознайомив із сучасним життям обителі та провів до визначних місць і святинь Лаври. Після монастирської трапези паломництво продовжилося у монастир на честь Святого Духа, більше відомий як Святодухівський скит Почаївської Лаври, де вклонилися святиням та ознайомилися з історією древньої обителі.

 

Отримавши безцінний досвід та духовну користь вихованці 4-го класу Семінарії повернулися до Києва для продовження свого інтелектуального та духовного розвитку, адже попереду у них відповідальний завершальний рік навчання в Київській духовній семінарії.

 

Прес-служба КДА

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1334

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ