В Київських духовних школах відбувся випуск (+відео, фото)

15.06.2021

Почати

15.06.2021 - 23:30

Кінець

15.06.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день святкування Києво-Братської ікони Божої Матері та з нагоди випуску в Київських духовних школах, 15 червня 2021 року, в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври була відслужена святкова Божественна літургія, після якої відбувся урочистий акт та вручення дипломів цьогорічним випускникам КДАіС.

 

Богослужіння очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

 

Його Блаженству співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел; Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Тираспільський і Дубосарський Савва (Православна Церква Молдови), архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій, єпископ Сорокський Іоанн (Православна Церква Молдови), єпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, єпископ Ладанський Феодосій, а також члени адміністрації, викладачі, випускники, студенти та гості Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконували хори КДАіС під управлінням регентів архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

На малому вході Предстоятель Української Православної Церкви удостоїв співробітників та випускників Київських духовних шкіл у священному сані богослужбових нагород:

 

випускник магістратури ієрей Михайло Гичка — наперсний хрест;

 

випускник магістратури ієромонах  Петро (Цюра) — наперсний хрест;

 

випускник магістратури ієрей Іоанн Кожокарь — наперсний хрест;

 

випускник бакалаврату ієрей Олексій Чічков — камилавка;

 

випускник бакалаврату ієрей Василій Демчик — камилавка;

 

співробітник КДА ієродиякон Олександр (Грицан) — подвійний орар.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

На запричасному вірші проповідь виголосив співробітник КДА ієромонах Нестор (Чайка).

 

Після Літургії відбулось урочисте вручення дипломів випускникам Київської духовної академії і семінарії. Цьогоріч у Київській духовній семінарії ювілейний 30-й випуск. Владика ректор оголосив, що Київські духовні школи закінчили 78 студентів і вихованців, серед яких магістрів — 23 та бакалаврів — 55.

 

 

Його Преосвященство подякував Предстоятелю за те, що він є зразком християнського життя для студентів духовних шкіл та попросив архіпастиря дати настанови майбутнім пастирям. Блаженніший владика привітав усіх членів корпорації КДАіС та випускників із завершенням навчального року. У своєму слові Предстоятель наголосив, що студентам богословської школи за час навчання необхідно здобути не лише знання, а й навички духовного життя.

 

Далі за традицією від магістрів та бакалаврів прозвучали вітання та слова подяки Предстоятелю Української Православної Церкви, наміснику обителі, Керуючому справами УПЦ, ректору Академії та професорсько-викладацькій корпорації Alma mater. Від студентів ІІ курсу магістратури слово виголосив чтець Олександр Пінчук, а від бакалавріату — чтець Володимир Вітрюк.

 

Після цього, Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив випускникам дипломи про здобуття духовної освіти та пам’ятні подарунки.

 

На завершення перед Успенським собором було зроблено пам’ятне фото з Предстоятелем, після чого відбулася святкова трапеза.

 

✅Телеграм-канал КДА: https://t.me/kdaiskievua

 

Прес-служба КДА / відео С. Клименко, фото В. Літвінов 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2969

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ