Щиро вітаємо Блаженнішого Митрополита Онуфрія з 8-ою річницею інтронізації!

17.08.2022

Почати

17.08.2022 - 23:30

Кінець

17.08.2022 - 23:30

Категорії

Новини , Публікації


Його Блаженству,

Блаженнішому ОНУФРІЮ,

Митрополиту Київському і всієї України,

Предстоятелю Української Православної Церкви

 

Ваше Блаженство, дорогий наш Первосвятителю!

 

У восьму річницю Вашої інтронізації на древній Київський Митрополичий престол прийміть щирі вітання від ректора, професорсько-викладацької корпорації, співробітників, студентів і вихованців Київської духовної академії і семінарії!

 

Народившись у благочестивій сім’ї Ви, Ваше Блаженство, з юності своєї прагнули служити Господу зі страхом і радіти Йому з трепетом (див. Пс. 2:11). Ваше особистісне і духовне зростання припало на тяжкий час, коли наша Церква зазнавала гонінь, а православна віра піддавалася утискам і нарузі. Смиренно підкоряючись волі Божій та слідуючи за покликом серця, ще в юні роки Ви ступили на благу стезю служіння Господу, сміливо сповідуючи та відстоюючи свою віру перед безбожною владою.

 

Ведені промислительною десницею Всевишнього, Ви здобули духовну освіту та прийняли чернечий постриг, аби зрозуміти любов Христову, яка перевищує розуміння, та сповнитися всією повнотою Божою (див. Єф. 3:19). Всеблагий Господь сподобив Вас нести багато послухів, де Ви гармонійно поєднували адміністративну роботу та пастирські труди. На будь-якому місці Ви використовували всі свої сили і таланти, щоб проповідь про Воскреслого Христа Спасителя була почута ближніми і дальніми, запалюючи вогонь віри в серцях людей (див. Діян. 2:47).

 

Споглядаючи Вашу твердість у вірі і благочесті, Серцевідець Господь сподобив Вас стати трудівником на ниві Церковній, возложив на Ваші рамена сугубу відповідальність і вручив єпископський жезл правоти – жезл Царства Божого (Пс. 44:6), щоб зберігати в цілості та єдності духу словесне стадо, яке Спаситель наш стяжав чесною Своєю Кров’ю. Ревно звершуючи своє єпископське служіння, підносячи гарячі молитви за благоустрій церковного життя на благословенній Чернівецькій землі, Ви стяжали високий авторитет як в Церкві, так і суспільстві, отримавши добре свідчення від зовнішніх (1 Тим. 3:7).

 

13 серпня 2014 року Собор єпископів Української Православної Церкви обрав Вас Митрополитом Київським і всієї України, а рівно вісім років тому у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась Ваша інтронізація на древній престол Київських Митрополитів. Ваше Предстоятельське служіння випало на важкі роки як для нашої багатомільйонної Української Православної Церкви, так і для нашої багатостраждальної України. Проте, Вашим невтомним і жертовним служінням світ на власні очі пізнає, що таке віра, яка діє любов’ю (Гал. 5:6). Ви з батьківською турботою піклуєтесь про усіх нас — вірних чад Української Православної Церкви, сповіщаєте день у день спасіння Бога нашого (див. Пс. 95:2), навчаючи нас правій вірі і доброму християнському життю по заповідям Господнім.

 

У цей визначний день Ваші Київські духовні школи приєднуються до усіх вітань та молитовних побажань, які надходять на Вашу адресу не тільки з України, а й з усього світу. Просимо також миру і процвітання нашій Батьківщині. Дякуємо Вам, дорогий наш Предстоятелю, за ту нелегку працю і Ваші молитви, які приносять і будуть приносити плід сторицею. Нині як і завжди єдиними устами та єдиним сповненим любові серцем підносимо свої сугубі молитви до Всемилостивого Творця і Бога нашого, щоб Він примножив сили Вашого Блаженства і зміцнив Вас у Первосвятительському служінні на благо Святої Церкви Христової.

 

Нехай Господь збереже Вас, Ваше Блаженство, на многая і благая літа!

 

 

З синовньою любов’ю,

Ваші Київські духовні школи

 

 

728

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ