Багато людей сприймають УПЦ через призму міфів, котрі розповсюджують ЗМІ – архієпископ Білогородський Сильвестр (+ВІДЕО)

18.04.2023

Почати

18.04.2023 - 23:30

Кінець

18.04.2023 - 23:30

Категорії

Новини

Із соціологічних опитувань щодо конфесійної приналежності українців робляться неправильні висновки, тому що соціологи ставлять знак рівності між симпатіями громадськості та реальними прихожанами. Про це ректор КДАіС архієпископ Білогородський Сильвестр розповів під час відеоконференції з грецькими журналістами.

 

За словами владики ректора, українська соціологія, на жаль, є далекою від об’єктивності і часто видає ті результати, які вигідні замовнику.

 

«‎Ми розуміємо, що коли ЗМІ щоденно публікуватимуть новини про те, які погані представники УПЦ, то буде створена картинка, що ми є в усіх сенсах негативними. І багато людей, які дивляться новини, піддаються впливу, вірять новинним каналам і сприймають нас через призму оцих створених міфів. І звичайно, що на питання, чи є вони симпатиками “ПЦУ” чи УПЦ, вони дадуть відповідь на користь “ПЦУ”, але і далі вони лишатимуться людьми перед телевізорами, а не людьми, які реально стоять у храмі “ПЦУ”».

 

Також владика звернув увагу на те, що в багатьох храмах є трансляція богослужіння, за допомогою якої можна побачити реальну картину кількості парафіян у храмах УПЦ та “ПЦУ”.

 

 

«‎Впевнений, що в тій ситуації, яка розвивається у релігійному полі в Україні, виграють лише вороги України. Ми знаємо євангельську фразу: “Дім, який розділився сам у собі не встоїть”. І очевидно, що деякі сили хочуть максимально розділити Україну зсередини», – зауважив архієпископ Сильвестр.

 

«Українські журналісти, практично усіх передових каналів просто відмовляються з нами спілкуватися». Владика розповів, що у перші дні протистоянь біля Києво-Печерської Лаври представники УПЦ особисто підходили до журналістів українських каналів і говорили: «Давайте поспілкуємося, ми вам пояснимо нашу позицію». Але навіть якщо це знімалося на камеру, то як правило, у репортажі цього не було.

 

За словами ієрарха, наразі існує інформаційна блокада питань українського Православ’я і висвітлення цих питань представниками УПЦ.

 

«Ми бачимо варіант прориву цієї блокади лише через спілкування з журналістами, які знаходяться за межами України», – сказав владика ректор.

 

Прес-служба КДА 

 

1011

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ