Вийшло з друку 2-ге видання підручника з догматичного богослов’я авторства ректора Київських духовних шкіл

18.11.2022

Почати

18.11.2022 - 23:30

Кінець

18.11.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У п’ятницю, 18 листопада 2022 року, вийшло з друку 2-ге видання навчального посібника для духовних семінарій з догматичного богослов’я, що є курсом лекцій ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра. Підручник є продовженням серії наукових видань Київських духовних шкіл.

 

Видання посібника здійснено з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і за сприяння Керуючого справами Української Православної Церкви, заслуженого професора митрополита Бориспільського і Броварського Антонія.

 

Посібник рекомендований до друку Вченою радою Київської духовної академії і семінарії (журнал №152 від 4 жовтня 2022 року) та підготований до друку Видавничим відділом Української Православної Церкви.

 

Рецензентом навчального посібника виступив доктор богослов’я, професор Київської духовної академії Бортник Сергій Михайлович.

 

Пропонований до уваги читачів навчальний посібник з догматичного богословʼя для духовних семінарій є курсом лекцій кандидата богословʼя, професора Київської духовної академії архієпископа Сильвестра (Стойчева). Курс побудовано у вигляді декількох змістових блоків, центральним з яких є розділ «Православне вчення про Пресвяту Трійцю».

 

При написанні автором були використані святоотцівські твори, а також праці сучасних православних богословів. Для більш ефективного засвоення матеріалу в кінці кожного розділу подані питання для самоконтролю, список обовʼязкової і рекомендованої для подальшого вивчення літератури.

 

Посібник призначений для учнів духовних шкіл, він буде також корисний усім, хто цікавиться віровченням Православної Церкви і догматичним богослов‘ям.

 

Прес-служба КДА

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
936

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ