В Академії молитовно відзначили свято Преображення Господнього

19.08.2023

Почати

19.08.2023 - 23:30

Кінець

19.08.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У день свята Преображення Господа і Спаса нашого Іісуса Христа, 19 серпня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена святкова Божественна літургія. Богослужіння очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації та викладачів у священному сані.

 

Для вірян, які у зв’язку з неможливістю потрапити на богослужіння через обмеження на вхід до Нижньої Лаври, Божественна літургія транслювалася в онлайн-форматі на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

 

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента ієромонаха Іоасафа (Міронова).

 

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив вчений секретар архімандрит Митрофан (Божко), а на запричасному вірші – вихованець 2-го класу Камінський Денис.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були виголошені особливі прохання за зцілення усіх поранених українських військовослужбовців.

 

Наприкінці Літургії біля ікони свята був звершений чин славління, після чого були плоди.

 

 

Читайте також:

 

Проповідь архієпископа Білогородського Сильвестра у день свята Преображення Господнього.

 

Проповедь архиепископа Белогородского Сильвестра на Преображение Господне.

 

Прес-служба КДА/ фото О. Зеленюк

 

727

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ