Служіння ректора у день пам’яті вмч. Георгія Побідоносця

06.05.2023

Почати

06.05.2023 - 23:30

Кінець

06.05.2023 - 23:30

Категорії

Новини

Сьогодні, 6 травня 2023 року, у день пам’яті великомученика Георгія Побідоносця, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр з нагоди престольного свята звершив святкову Божественну літургію в храмі на честь великомученика Георгія Побідоносця в Солом’янському районі м. Києва.

 

Владиці ректору співслужили: благочинний Вишнівського благочиння Київської єпархії та настоятель храму протоієрей Василій Русінка, благочинний Соломянського благочиння та доцент КДА протоієрей Ярослав Шовкеник, благочинний Білогородського благочиння протоієрей В’ячеслав Лазорик, духовенство парафії та гості у священному сані.

 

Разом з владикою та духовенством молилися численні парафіяни, які піднесли Богові свої молитви за настання миру в Україні та за українське військо.

 

Після читання Святого Євангелія, Його Високопреосвященство звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

На завершення Літургії протоієрей Ярослав Шовкеник зачитав Указ Предстоятеля Української Православної Церкви про призначення владики ректора почесним настоятелем Свято-Георгіївського храму. Після цього настоятель храму протоієрей Василій звернувся до Високопреосвященнішого владики, висловив йому подяку за очолення храмового свята та привітав із призначенням почесним настоятелем храму.

 

Наостанок ректор КДА від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія привітав настоятеля, духовенство та парафіян храму із триваючими пасхальними днями та престольним святом, а клірика храму ієрея Георгія Русінку — з Днем Ангела.

 

Прес-служба КДА / фото В. Михальчевський

 

 

 

 

992

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ