Літургія в Академічному храмі у День Хрещення Русі

28.07.2022

Почати

28.07.2022 - 23:30

Кінець

28.07.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У День Хрещення Русі, день пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, Собору Київських святих і апостола Андрія Первозванного, 28 липня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була відслужена Божественна літургія.


Богослужіння очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням ієродиякона Іоасафа (Міронова).

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були виголошені особливі прохання за зцілення усіх поранених українських військовослужбовців.

 

За богослужінням були виголошені прохання за упокій усіх невинно вбитих православних християн під час війни та усіх полеглих українських військовослужбовців.

 

Наприкінці Літургії біля ікони святого князя був звершений чин славління.

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
929

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ