Ректор КДАіС благословив паломників велопробігу, які подолають 700 км до Свято-Успенської Святогірської Лаври

28.09.2021

Почати

28.09.2021 - 23:30

Кінець

28.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У вівторок, 28 вересня 2021 року, на площі перед адміністративним корпусом Київських духовних шкіл ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр благословив паломників велопробігу, які вирушають зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври до Свято-Успенської Святогірської Лаври. Загальна протяжність маршруту складає 700 км.

 

Велопаломництво проходить з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Метою велопаломництва є заклик до міжконфесійного миру в Україні та популяризація здорового способу життя.

 

Перед початком молитви владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Зокрема, у своєму слові єпископ Сильвестр побажав велопаломникам, щоб їхня запланована поїздка пройшла з Божою допомогою, а її учасники отримали як тілесну, так і духовну користь.

 

Після завершення молитви єпископ Сильвестр окропив усіх святою водою.

 

Такі велопаломництва вже є традиційними для київської парафії на честь Феодора Освяченого, яка 6 років тому стала ініціатором велопаломництва з Києва до Почаєва. Координатором велопробігу вчергове виступає настоятель цього столичного храму протоієрей Петро Семащук.

 

Уже за традицією, у велопробізі беруть участь і миряни, і священники. Під час свого шляху до Святогірської Лаври паломники будуть зупинятися в різних монастирях і храмах УПЦ, де зможуть помолитися, причаститися Святих Христових Таїн і вклонитися святиням.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

1777

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ