В Академії вперше звершено читання Акафіста Собору святих КДА

28.03.2023

Почати

28.03.2023 - 23:30

Кінець

28.03.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У вівторок, 28 березня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері за вечірнім богослужінням було вперше звершено читання Акафіста Собору святих КДА.

 

Текст акафіста був підготований викладачами Київських духовних шкіл, після чого ухвалений Літургічною комісією при Священному Синоді Української Православної Церкви. 20 березня 2023 року у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія затверджено для богослужбового використання текст акафіста Собору святих КДА.

 

Читання Акафіста звершили архієпископ Баришівський Віктор та ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр. Високопреосвященнішим владикам співслужили викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці КДА у мережі Facebook.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2176

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ