На площі біля входу до Києво-Печерської Лаври прочитано соборний акафіст перед іконою Божої Матері «Києво-Братська»

02.04.2023

Почати

02.04.2023 - 23:30

Кінець

02.04.2023 - 23:30

Категорії

Новини

Увечері, 2 квітня 2023 року, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Баришівський Віктор, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр та проректор з виховної роботи єпископ Згурівський Амвросій звершили читання соборного акафісту перед іконою Божої Матері «Києво-Братська», що є покровителькою Київських духовних шкіл.

 

Богослужіння було звершено на площі біля входу до Києво-Печерської Лаври, де з 31 березня цього року триває молитовне стояння духовенства та вірян Української Православної Церкви задля недопущення виселення братій та студентів КДАіС з монастиря.

 

Читання акафісту супроводжувалось у гучномовець, щоб усі віряни могли чути слова молитви до Пресвятої Богородиці.

 

Не дивлячись на дощову погоду разом з архіпастирями молились сотні вірян, котрі вже декілька днів приходять, щоб підтримати братію святої обителі та студентів Київських духовних шкіл.

 

Під час соборної молитви до Пресвятої Богородиці з боку радикально налаштованих осіб не переставали лунати образи на адресу священнослужителів та вірян УПЦ. Охорону правопорядку забезпечувала поліція.

 

Богослужбові піснеспіви виконували студенти Київських духовних шкіл, а також усі віряни, які молилися до Божої Матері, захистити святу обитель.

 

Після завершення акафіста владика ректор осінив усіх образом Богоматері «Києво-Братська».

 

 

Прес-служба КДА / фото С. Мішіндур

 

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1333

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ