Керуючий справами УПЦ звершив богослужіння з читанням Трипіснця передсвята Різдва Христового

02.01.2022

Почати

02.01.2022 - 23:30

Кінець

02.01.2022 - 23:30

Категорії

Новини

Напередодні дня пам’яті святителів Петра і Філарета, митрополитів Київських, 2 січня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері було звершено Всенічне бдіння.

 

На малому повечір’ї Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чин читання трипіснця передсвята Різдва Христового.

 

Полієлей очолив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) у співслужінні академічного духовенства.

 

За богослужінням також молились викладачі, співробітники, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії, а також парафіяни храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Починаючи з 2 січня Свята Православна Церква вступає в особливий період перед великим двунадесятим святом Різдва Христового. І відображається це не тільки в посиленні суворості посту, але і в богослужбовій практиці. У цей період на малому повечір’ї починається читання трипіснця, який складено за зразком канонів Страсної седмиці.

 

У цих піснеспівах відображена богословська думка про те, що втілення Слова Божого стало для Нього свого роду Хрестом не менш важким, ніж Хрест останній — розп’яття. Господь Іісус Христос приймає людське єство — це і є Його перший Хрест, так як вже при самому Народженні Його чекає цей хрест страждань, гонінь і скорбот, які Йому судилося зазнати заради спасіння людства.

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

 

1053

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ