В Академії молитовно вшанували пям'ять преподобних отців Печерських, які у Дальніх печерах спочивають

10.09.2021

Почати

10.09.2021 - 23:30

Кінець

10.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день свята Собору преподобних Києво-Печерських, які у Дальніх печерах спочивають, та преподобного Іова, ігумена і чудотворця Почаївського, 10 вересня 2021 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена святкова Божественна літургія.

 

Богослужіння очолив завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів та співробітників КДАіС у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор КДАіС під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні, припинення коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни Академічного храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Проповідь після запричасного вірша виголосив студент II курсу магістратури чтець Федір Деревенко.

 

Наприкінці Літургії біля ікон Собору преподобних отців Печерських та преподобного Іова священнослужителі звершли чин славління. Після цього о. Маркел привітав присутніх зі святом та побажав усім Божої допомоги.

 

Цього ж дня викладачі, студенти та вихованці Київських духовних шкіл також молились за святковою Літургією в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на YouTube-каналі Києво-Печерської Лаври.

 

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

Після закінчення Літургії архіпастирі, духовенство, парафіяни Лаври і паломники пройшли хресним ходом від Успенського собору до Дальніх печер, де було звершено молебень і прочитана молитва перед іконою Собору преподобних отців Києво-Печерських.

 

Прес-служба КДА/ фото О. Пилипенко, С. Клименко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
802

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ