У День Перемоги в КДА звершена Божественна літургія та заупокійне богослужіння за загиблими воїнами і безвинно вбитими у дні війни

09.05.2022

Почати

09.05.2022 - 23:30

Кінець

09.05.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У 77-му річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія, після завершення якої були піднесені молитви за воїнів, які віддали своє життя для перемоги над нацизмом, за всіх християн, які невинно загинули у роки Другої світової війни, та за українських воїнів, які загинули, захищаючи Україну у дні теперішньої війни.

 

Богослужіння очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужило академічне духовенство.

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, парафіяни Академічного храму, паломники Києво-Печерської Лаври, а також люди, які знайшли прихисток в Академії та святій обителі.

 

Богослужбові піснеспіви виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Пряма трансляція заупокійного богослужіння після завершення Літургії транслювалась на офіційній сторінці КДА у Facebook.

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

1065

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ