Віддання свята П'ятидесятниці, річниця з дня смерті митрополита Луганського і Алчевського Митрофана (+18.06.2021)

18.06.2022

Почати

18.06.2022 - 23:30

Кінець

18.06.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день віддання свята П’ятидесятниці та річницю з дня смерті митрополита Луганського і Алчевського Митрофана, 18 червня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена заупокійна Божественна літургія.

 

Богослужіння звершив єпископ Діонісій (Константинів) у співслужінні духовенства храму та гостей у священному сані.

 

За богослужінням також молились студенти і вихованці КДАіС, рідні і близькі спочилого архіпастиря, парафіяни храму та паломники Лаври.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним. Також були піднесені молитви за упокій новопреставленого митрополита Митрофана.

 

Богослужіння супроводжував студентський хор Київських духовних шкіл.

 

Після Літургії єпископ Діонісій разом з духовенством звершили заупокійну літію за приснопам’ятним владикою на кладовищі біля Академічного храму та освятили пам’ятник на його могилі митрополита Митрофана.

 

 

Вічна пам’ять митрополиту Митрофану!

 

***

 

Професор Київської духовної академії Преосвященний митрополит Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) відійшов до Господа 18 червня 2021 року після перенесеної хвороби серця.

 

Новопреставлений архіпастир народився 19 листопада 1962 року в місті Білогір’я Хмельницької області в родині робітників. Після отримання шкільної освіти та армійської служби у 1984 році він вступив до Одеської духовної семінарії, а в 1987 році — до Московської духовної академії. У 1988 році був делегований на навчання до Християнської богословської академії у Варшаві, яку закінчив у 1993 році із вченим ступенем магістра богослов’я.

 

21 серпня 1990 року прийняв чернечий постриг у Свято-Троїцькій Сергієвій Лаврі з ім’ям Митрофан на честь святителя Митрофана, єпископа Воронезького. 1 вересня 1990 року висвячений у сан ієродиякона, а 16 вересня того ж року — у сан ієромонаха.

 

У 1994 році прийнятий на посаду викладача Київських духовних шкіл і зарахований до числа братії Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. У тому ж році призначений інспектором КДАіС. У 1995 році також призначений проректором Київської духовної академії і семінарії. У 1997 році рішенням Вченої ради КДА удостоєний вченого звання доцент. А з 2004 року — професор КДА.

 

За період перебування в Київських духовних школах новопреставлений архіпастир, крім несення відповідальних послухів, викладав різні дисципліни, з благословення Священноначалля в печерах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври звершував чернечі постриги викладачів та студентів Київських духовних шкіл і представляв Академію на офіційних заходах не тільки в Україні, але й за кордоном.

 

Прес-служба КДА / фото Д. Магрело

 

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1881

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ