Парафіяни Воскресенського Академічного храму придбали тепловізор для ЗСУ

10.05.2023

Почати

10.05.2023 - 23:30

Кінець

10.05.2023 - 23:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, Київські духовні школи постійно долучаються до допомоги українським захисникам та мирним жителям, які постраждали від війни.

 

Так, 9 травня 2023 року парафіяни Академічного Свято-Воскресенського храму пам’яті загиблих та ветеранів Афганістану (Афганський храм) спільно зі Всеукраїнською спілкою ветеранів Афганістану зібрали кошти, за які був придбаний тепловізор для парафіянина храму, який зараз несе службу в прикордонних військах Збройних Сил України, захищаючи на передовій нашу Батьківщину. Цей пристрій дозволить українському воїну більш ефективно виконувати свої обов’язки, особливо в умовах нічної бойової діяльності. Варто зазначити, що це вже не перша допомога академічного храму воїнам ЗСУ. Раніше парафіяни збирали кошти на придбання автомобіля, захисного спорядження та іншого необхідного обладнання для українських військових. Такі ініціативи не тільки допомагають воїнам, але й підтримують їх морально, показуючи високу повагу та вдячність за їхню службу та жертовність.

 

Сьогодні тепловізор «HELION 2» відправився на схід України. З цього приводу перший проректор та настоятель храму протоієрей Сергій Ющик написав на своїй сторінці у Фейсбук: «Щиро дякую парафіянам академічного Воскресенського храму пам’яті загиблим та ветеранам Афганістану, ветеранському активу Української спілки ветеранів Афганістану за постійну і всебічну підтримку соціальної роботи нашої парафії. Особлива подяка бійцю 118 Бригади Олександру Сидоренку та його родині за дружбу та допомогу. Хай Господь сторицею воздасть благодійникам. Хай Господь береже усіх захисників України».

 

Прес-служба КДА

 

 

474

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ