В Академії молитовно вшанували свято Стрітення Господнього (+ВІДЕО)

15.02.2022

Почати

15.02.2022 - 23:30

Кінець

15.02.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день свята Стрітення Господа нашого Іісуса Христа, 15 лютого 2022 року в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена святкова Божественна літургія. Перед початком богослужіння в храмі був звершений чин малого освячення води.

 

Божественну літургію очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) у співслужінні членів адміністрації, викладачів, співробітників, студентів і вихованців Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці Київської духовної академії і семінарії, а також парафіяни храму та паломники обителі.

 

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційному сайті Академії у мережі Facebook.

 

Проповідь після читання Святого Євангелія виголосив викладач ієромонах Паісій (Куліш).

 

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні, припинення коронавірусної інфекції та за здоров’я лікарів. Також, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за богослужінням були піднесені молитви за загиблими і померлими, а також за живими учасниками бойових дій на території інших держав і молитви за онкохворих дітей, з нагоди Міжнародного дня онкохворої дитини.

 

Проповідь після запричасного вірша виголосив студент ІІ курсу КДА чтець Микита Міронов.

 

Наприкінці Літургії відбулось освячення свічок, після чого о. Маркел привітав присутніх зі святом і закликав на усіх Боже благословення.

 

Богослужбові піснеспіви в Трапезному храмі на честь прп. Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври виконував академічний хор під управлінням регента архімандрита Романа (Подлубняка).

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1336

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ