Ректор КДА виступив із доповіддю на міжнародній конференції, присвяченій першості і соборності в Православ'ї

16.09.2021

Почати

16.09.2021 - 23:30

Кінець

16.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У четвер, 16 вересня 2021 року в Сергіївському залі кафедрального соборного Храму Христа Спасителя в Москві розпочала роботу конференція «Мировое Православие: первенство и соборность в свете православного вероучения». Організаторами та партнерами форуму виступили Синодальна біблійно-богословська комісія, Відділ зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату, Загальноцерковна аспірантура і докторантура імені святих Кирила і Мефодія.

 

Конференція відкрилася вступним словом Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Далі засідання продовжилося пленарною доповіддю, з якою виступив голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон.

 

Участь у конференції беруть архіпастирі, священнослужителі, члени Синодальної біблійно-богословської комісії, представники духовних шкіл Руської Православної Церкви, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів, ієрархи і клірики Української Православної Церкви, гості з Помісних Православних Церков.

 

Серед доповідачів, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на пленарному засіданні із доповіддю на тему: «Отражение учения о первенстве Константинопольского Патриарха в нормативных документах ПЦУ» в онлайн-форматі на платформі “ZOOM” виступив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Міжнародний форум продовжить свою роботу завтра. Проректор з науково-богословської роботи професор Володимир Вікторович Бурега онлайн виступить із доповіддю на тему: «Проблема статуса православной диаспоры в переписке митрополита Евлогия (Георгиевского) с Константинопольскими Патриархами Мелетием IV и Григорием VII».

 

 

Прес-служба КДА / за матеріалами офіційного сайту РПЦ, фото І. Роздвадовський

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1136

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ