170 слухачів Православно-катехізаторських курсів ім. свт. Петра Могили розпочали новий навчальний рік

19.09.2021

Почати

19.09.2021 - 23:30

Кінець

19.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю, 19 вересня 2021 року, з нагоди початку навчання на Православно-катехізаторських курсах імені святителя Петра Могили, що діють при Київських духовних школах, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері був звершений молебень, який очолив ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

 

Преосвященнішому владиці співслужив завідувач курсів архімандрит Філарет (Волошин), а також викладачі курсів у священному сані.

 

Перед початком богослужіння владика ректор привітав професора КДА та багатолітнього викладача курсів Віктора Михайловича Чернишова з Днем народження і вручив йому просфору.

 

Цьогоріч 170 чоловік стали слухачами Православно-катехізаторських курсів імені святителя Петра Могили.

 

За богослужінням також молились викладачі та слухачі курсів.

 

На завершення молебню всі присутні були окроплені святою водою.

 

Після богослужіння в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулась зустріч Його Преосвященства з викладачами та слухачами курсів. На зустрічі також були присутні завідувач курсів та викладач Семінарії ієромонах Рафаїл (Мосунов).

 

Єпископ Сильвестр розповів про мету навчання для мирян, особливості навчання та їхню важливість. Також слухачі мали змогу поставити свої питання ректору КДАіС.

 

На згадку про зустріч усі присутні отримали у подарунок книгу митрополита Кіккського і Тиллірійського Никифора «Современный украинский вопрос и его разрешение согласно божественным и священным канонам».

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1917

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ