Ректор КДА звершив Літургію з випускниками Київських духовних шкіл

01.06.2023

Почати

01.06.2023 - 23:30

Кінець

01.06.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті сщмчч. Константина (Дьякова), митр. Київського, 1 червня 2023 року, ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Білогородський Сильвестр звершив Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Високопреосвященству співслужили старший помічник проректора з виховної роботи, класний керівник 4-го класу Київської духовної семінарії архімандрит Володимир (Ціпіньо), а також студенти і вихованці випускних курсів та класів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор студентів-випускників під управлінням ієромонаха Іоасафа (Міронова).

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Під час Літургії були піднесені прохання про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.

 

Наприкінці Літургії владика ректор привітав випускників із звершенням спільної молитви, побажав випускникам Божої допомоги на прийдешніх захистах випускних кваліфікаційних робіт та звернувся з архіпастирським словом. Владика наголосив, що незважаючи на всі ті події, які пережили студенти, вони стануть сильнішими та мужнішими, оскільки молитва та віра допомагають подолати будь-які перешкоди.

 

До Його Високопреосвященства з подячним словом звернулися випускники: від студентів ІІ курсу магістратури — ієромонах Павел (Вітрюк), а від вихованців 4-го класу Семінарії — Антон Мачула. Випускники відповіли владиці ректору словами подяки за підтримку та молитви та вручили букет квітів

 

Наостанок на сходах біля Академічного храму було зроблено спільне пам’ятне фото.

 

 

Прес-служба КДА / фото С. Мішіндур

 

 

2249

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ