В КДА звершена Божественна літургія у Неділю другу Великого посту

20.03.2022

Почати

20.03.2022 - 23:30

Кінець

20.03.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю другу Великого посту, день пам’яті святителя Григорія Палами, архієпископа Фессалонікійського та Собору усіх преподобних Києво-Печерських, 20 березня 2022 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Божественна літургія святителя Василія Великого.

 

Богослужіння у співслужінні викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрита Маркел (Павук).

 

За богослужінням також молились викладачі і студенти КДАіС, парафіяни Академічного храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

Після читання Святого Євангелія архімандрит Маркел звернувся до присутніх зі словами проповіді.

 

Під час богослужіння були піднесені сугубі прохання та молитва за припинення війни та мир в Україні.

 

Також за богослужінням були піднесені заупокійні молитви за захисників України, усіх, хто загинув під час бойових дій, та усіх православних християн.

 

Після Літургії, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, був звершений молебень за припинення збройного протистояння в Україні та збереження суверенітету і цілісності нашої Держави.

 

Прес-служба КДА / фото Д. Магрело

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
872

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ