День пам’яті преподобного Сергія Радонезького

08.10.2021

Почати

08.10.2021 - 23:30

Кінець

08.10.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті преподобного Сергія, ігумена Радонезького і всієї Русі чудотворця, 8 жовтня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр взяв участь у соборній Божественній літургії у храмі на честь преподобного Сергія Радонезького у м. Тульчин Тульчинської єпархії з нагоди престольного свята та Дня Ангела вікарія Тульчинської єпархії єпископа Ладижинського Сергія.

 

Богослужіння очолив вікарій Київської Митрополії архієпископ Городницький Олександр.

 

Після читання Святого Євангелія владика ректор звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Наприкінці Літургії був звершений чин славління, після чого архіпастирі привітали вікарія Тульчинської єпархії єпископа Ладижинського Сергія з Днем Ангела.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Божественну літургію звершив завідувач заочним відділенням та духівник архімандрит Маркел (Павук).

 

Богослужбові піснеспіви виконував студентський хор Київських духовних шкіл.

 

За богослужінням молились викладачі, студенти і вихованці Київських духовних шкіл, а також парафіяни храму та паломники Києво-Печерської Лаври.

 

Наприкінці Літургії біля ікони свята був звершений чин славління, після чого архімандрит Маркел привітав присутніх зі святом, а іменинників — з Днем Ангела.

 

Прес-служба КДА / фото прес-служба Тульчинської єпархії, О. Пилипенко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
706

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ