Єпископ Сильвестр звершив нічну Божественну літургію у день пам’яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова

09.10.2021

Почати

09.10.2021 - 23:30

Кінець

09.10.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, 9 жовтня 2021 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив нічну Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Його Преосвященству співслужили старший помічник прорекора з виховної роботи архімандрит Володимир (Ціпіньо) та викладач Семінарії ієромонах Рафаїл (Мосунов).

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Богослужбові піснеспіви виконував студентський хор.

 

Наприкінці Літургії владика ректор з духовенством звершили чин славління біля ікони святого апостола, після чого Його Преосвященство звернувся до присутніх зі словами настанови і привітав зі святом та закликав на всіх Боже благословіння.

 

Зокрема архіпастир наголосив:

 

«В сьогоднішньому Євангельському читанні ми чули, що ми маємо мати любов між собою, тому що були самі возлюблені Богом. Бог возлюбив нас і наша відповідь на Його любов — це теж любов, не тільки до Нього, але й до кожної людини, тому що по-справжньому любов до Бога реалізується, стає очевидною і явною через наші відносини з ближніми. Той же апостол говорить, що якщо ти говориш, що Бога люблю, а брата свого ненавиджу, то ти кажеш неправду, і тому ми православні християни пам’ятаємо, і іменуємо цього апостола другом і апостолом любові.

 

Також є ще один важливий історичний факт, пов’язаний з ім’ям святого апостола і євангеліста Іоанна. Наступного року буде відзначатися 30-ліття відкриття Київської духовної академії. З благословення спочилого Блаженнішого Митрополита Володимира нашим Актовим днем є день пам’яті преподобного Нестора Літописця. Однак, до революції упродовж більш як 100 років, Академічним днем вважався якраз цей день — день пам’яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова. І хоча зараз ми святкуємо Актовий день в інший час і на честь іншого святого, але пам’ятаємо і шануємо нашу історію та звершуємо урочисту Божественну літургію у тому числі й в пам’ять про цю важливу частину історії Київських духовних шкіл».

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

728

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ