Єпископ Білогородський Сильвестр та єпископ Бишівський Кирил звершили Літургію в жіночому монастирі на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» на Київщині

27.10.2021

Почати

27.10.2021 - 23:30

Кінець

27.10.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті преподобної Параскеви-Петки Сербської та преподобного Николи Святоші, князя Чернігівського, Печерського чудотворця, в Ближніх печерах, 27 жовтня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та єпископ Бишівський Кирил звершили Божественну літургію у Свято-Миколаївському храмі жіночого монастиря на честь ікони Божої Матері «Услишательниця» с. Фасова Макарівського району Київської області.

 

Преосвященним архіпастирям співслужили клірики обителі та гості у священному сані.

 

За богослужінням були піднесені посилені молитви про припинення епідемії коронавірусу та про лікарів, які ведуть боротьбу за життя і здоров’я хворих.

 

Наприкінці Літургії був звершений чин славління біля ікон прп. Параскеви та прп. Николи Святоші, після чого владика ректор привітав єпископа Кирила та усіх присутніх з річницею заснування святої обителі і передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 

 

****

Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 27 жовтня 2015 року (Журнал №45) на базі Свято-Миколаївської парафії було засновано жіночий монастир на честь ікони Божої Матері “Услишательниця”. Старшою сестрою стала монахиня Архелая (Король). Головний храм обителі було добудовано та 5 жовтня 2016 року освячено сонмом архієреїв.

 

Прес-служба КДА

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1259

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ