В Академії звершена нічна Літургія з молитвою за мир в Україні

24.02.2022

Почати

24.02.2022 - 23:30

Кінець

24.02.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У день пам’яті святителя Василія (Богдашевського), сповідника та священномученика Леонтія Гримальського, пресвітера, 24 лютого 2022 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив нічну Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері.

 

Служба святим з 26 лютого перенесена на цей день, відповідно до Маркової глави: “Аще ли случится триех святителей в субботу мясопустную: и поем службу их в пяток, прежде, во всем непременно”. У п’ятницю, 25 лютого, випадає день пам’яті ікони Божої “Іверська”, свт. Олексія, митр. Київського та святого з Собору КДА – свт. Мелетія , архієп. Харківського. Зважаючи на це, богослужбове вшанування святителя Василія (Богдашевського), сповідника та священномученика Леонтія Гримальського, пресвітера перенесено на 24 лютого.

 

За богослужінням Його Преосвященству співслужили члени адміністрації, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Разом з владикою ректором також молились студенти і вихованці КДАіС та парафіяни храму.

 

Під час богослужіння були піднесені сугубі прохання за здоров’я лікарів та одужання хворих, після чого єпископ Сильвестр виголосив молитву за мир в Україні. Також були піднесені прохання за упокій всіх православних християн.

 

Богослужбові піснеспіви виконував студентський хор КДАіС.

 

Наприкінці Літургії біля ікон святих Василія та Леонтія Преосвященніший владика разом з духовенством звершив чин славління, після чого ректор Академії привітав з Днем Небесного покровителя викладача та регента академічного хору архімандрита Леонтія (Тупкало) і вручив йому просфору.

 

Насамкінець була відслужена заупокійна літія.

 

Нагадаємо, рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 3 квітня 2019 року до лику святих були причислені: ректор Київської духовної академії святитель Сильвестр (Малеванський), єпископ Канівський (Журнал №13), ректор Київської духовної академії святитель Василій (Богдашевський), архієпископ Канівський, сповідник (Журнал №14) та професор Київської духовної академії священномученик Олександр Глаголєв, пресвітер (Журнал №15).

 

  

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1619

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ