В КДА відслужена заупокійна літія за відомим українським поетом і письменником Т. Г. Шевченко

10.03.2023

Почати

10.03.2023 - 23:30

Кінець

10.03.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У п’ятницю другої седмиці Великого посту, день пам’яті святителя Тарасія, архієпископа Константинопольского та священносповідника Сильвестра, архієпископа Омського, 10 березня 2023 року, в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері була звершена Літургія Передосвячених Дарів. Перед початком Літургії були звершені Часи, зображальні та вечірня.

 

Богослужіння очолив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) у співслужінні викладачів та студентів Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви звучали у виконанні академічного хору під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

За богослужінням також молились викладачі, студенти і вихованці КДАіС, парафіяни храму, паломники Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, а також віряни, які знайшли прихисток в Київських духовних школах.

 

Піснеспів «Да исправится молитва моя» виконали тріо: студент II курсу Академії Тарас Чупак і вихованці 4-го класу Семінарії Ілля Радул та Дмитро Кожелянко.

 

Проповідь на запричастному вірші виголосив студент ІІ курсу чтець Володимир Дрепко.

 

Після закінчення Літургії, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра, була відслужена заупокійна літія за видатним українським поетом і письменником Тарасом Григоровичем Шевченком у річницю його смерті.

 

 

Читайте також:

 

10 березня день пам’яті священносповідника Сильвестра, архієпископа Омського (+1920), який входить до Собору святих КДА.

 

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

1854

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ