Нові надходження до Церковно-археологічного музею Академії

18.11.2021

Почати

18.11.2021 - 23:30

Кінець

18.11.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У четвер, 18 листопада 2021 року, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, постійний член Священного Синоду Української Православної Церкви, передав в дар Церковно-археологічному музею Київської духовної академії Антимінси різних років з храмів Чернівецько-Буковинської єпархії. Антимінси підписані тодішнім правлячим архієреєм єпархії, який нині є Предстоятелем Української Православної Церкви.

 

Слід зазначити, що в подарованих Антимінсах є підписи нині Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія коли він ще був у сані єпископа, потім архієпископа і далі у сані митрополита Чернівецького і Буковинського.

 

Довідка

 

Церковно-археологічний музей Київської духовної академії був створений в 1872 році і став першим в Російській імперії музеєм такого роду. До початку ХХ століття колекція музею включала матеріали від III тисячоліття до Р.Х. до XIX століття. Після приходу радянської влади майже всі експонати були загублені або вивезені за кордон.

 

Відродження музею відбулося в 2009 році з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира. Предстоятель пожертвував для експозиції предмети зі своєї особистої колекції.

 

Сьогодні, як і з моменту створення музею, головним джерелом поповнення фонду є пожертвування та подарунки від ієрархів, духовенства і приватних осіб.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1379

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ