Неділя 29-та після П’ятидесятниці, після Різдва Христового

09.01.2022

Почати

09.01.2022 - 23:30

Кінець

09.01.2022 - 23:30

Категорії

Новини

У Неділю 29-ту після П’ятидесятниці, після Різдва Христового, день пам’яті праведних Іосифа Обручника, Давида царя і Якова, брата Господнього, 9 січня 2022 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр очолив Божественну літургію у соборі на честь Різдва Христового храмового комплексу на честь Різдва Христового, що на Березняках у м. Києві.

 

Владиці ректору співслужив секретар Київськоі єпархії по м. Києву протоієрей Віктор Іващук, настоятель храмового комплексу та благочинний Першого Дарницького благочиння м. Києва протоієрей Василій Біляк, а також духовенство та гості парафії у священному сані.

 

Після читання Святого Євангелія Його Преосвященство звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

 

За богослужінням були піднесені особливі молитви про припинення епідемії, про хворих та лікарів.

 

Наприкінці Літургії владика ректор привітав настоятеля, духовенство та парафіян зі святом Різдва Христового і передав благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

Викладачі та студенти Київських духовних шкіл молились за недільним богослужінням у храмах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

 

В Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері Божественну літургію очолив духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук), якому співслужило духовенство храму та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Академічний хор під управлінням архімандрита Леонтія (Тупкало) супроводжував Літургію богослужбовими піснеспівами.

 

Після читання Святого Євангелія проповідь виголосив співробітник КДАіС ієродиякон Олександр (Грицан).

 

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні, припинення коронавірусної інфекції, за здоров’я лікарів, а також за упокій всіх православних християн.

 

Пряма трансляція богослужіння проводилась на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Наприкінці Літургії відбувся чин славління.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1567

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ