Вихованці 2-го класу КДС відвідали Десятинний монастир на честь Різдва Божої Матері у Києві

13.09.2021

Почати

13.09.2021 - 23:30

Кінець

13.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У понеділок, 13 вересня 2021 року, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, вихованці 2-го класу Київської духовної семінарії разом з адміністратором культурно-освітньої діяльності доцентом протоієреєм Сергієм Вейго, побували на екскурсії в Десятинному Різдва Пресвятої Богородиці чоловічому монастирі міста Києва.

 

Екскурсію для паломників провів ризничний обителі ієромонах Ярослав (Дорошенко). Під час екскурсії вихованцям розповіли про історію та побут монастиря, його виникнення і спроби його закриття в сучасний час. Група ознайомилась з фундаментом Десятинного храму і сучасним храмом на честь князя Володимира та княгині Ольги, де знаходиться унікальний престол.

 

Наприкінці екскурсії отець Сергій прочитав молитву перед чудотворним образом Божої Матері «Десятинна», помазав усіх єлеєм з лампади, яка горить біля святої ікони. Також семінаристи вклонились святиням монастиря.

 

Прес-служба КДА

 

 

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.

 

1681

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ