Вихованці 1-го класу КДС відвідали визначні пам’ятки архітектури Києва

19.09.2021

Почати

19.09.2021 - 23:30

Кінець

19.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

З благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, 19 вересня 2021 року, вихованці 1-го класу Київської духовної семінарії разом із класним керівником ієромонахом Паісієм (Кулішом) та з співробітником КДА архідияконом Анатолієм (Чирченком) відвідали визначні культурно-історичні місця столиці.

 

Першим місцем екскурсії стала визначна пам’ятка української архітектури та монументального живопису другого десятиріччя XІ століття — величний собор Святої Софії. Вихованцям провели пізнавальну екскурсію по собору. Слід зазначити, що Софійський собор був однією з найбільших будівель свого часу. Загальна ширина собору — 54,6 м, довжина — 41,7 м, висота до зеніту центральної бані — 28,6 м.

 

Далі семінаристи направились до Десятинного Різдва Пресвятої Богородиці чоловічого монастиря міста Києва. Екскурсію для паломників провів насельник обителі ієромонах Ярослав (Дорошенко). На початку екскурсії семінаристи помолилися біля чудотворного образу ікони Божої Матері «Десятинна», після чого кожного помазали єлеєм від лампадки, що горить біля ікони. Під час екскурсії семінаристам розповіли про історію та побут монастиря і його виникнення. Також група побувала на фундаменті величного Десятинного собору, який знаходиться поряд зі святою обителлю.

 

Наступним місцем паломництва став Андріївський узвіз та його відома Андріївська церква. Група пройшлась старовинним узвозом, а також побувала на оглядовому майданчику біля Андріївської церкви.

 

Останнім місцем паломництва став Михайлівський Золотоверхий монастир, де семінаристи дізналися про історію монастиря.

 

Біля кожної визначної пам’ятки вихованці зробили спільне фото.

 

Прес-служба КДА

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
2565

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ