Керуючий справами УПЦ передав до музею Академії церковні документи початку ХІХ століття

13.10.2021

Почати

13.10.2021 - 23:30

Кінець

13.10.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У середу, 13 жовтня 2021 року, Керуючий справами Української Православної Церкви, заслужений професор Київської духовної академії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній передав до Церковно-археологічного музею КДА церковні документи, датовані 1801-1805 роками. Зокрема, до числа переданих документів входять укази та копії указів Чернігівської духовної консисторії по Козелецькому духовному правлінню.

 

Церковно-археологічний музей Київської духовної академії був створений в 1872 році і став першим в Російській імперії музеєм такого роду. До початку ХХ століття колекція музею включала матеріали від III тисячоліття до Р.Х. до XIX століття. Після приходу радянської влади майже всі експонати були загублені або вивезені за кордон.

 

Відродження музею відбулося в 2009 році з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира. Предстоятель пожертвував для експозиції предмети зі своєї особистої колекції.

 

Сьогодні, як і з моменту створення музею, головним джерелом поповнення фонду є пожертвування та подарунки від ієрархів, духовенства і приватних осіб.

 

Прес-служба КДА

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1176

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ