На засіданні Вченої ради КДА підведені підсумки 2022/2023 навчального року

06.06.2023

Почати

06.06.2023 - 23:30

Кінець

06.06.2023 - 23:30

Категорії

Новини

У вівторок, 6 червня 2023 року в Київській духовній академії і семінарії відбулось засідання Вченої ради, на якому були підведені підсумки 2022/2023 навчального року. Засідання очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Участь у Вченій раді взяли Керуючий справами УПЦ заслужений професор митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, ректор Київської духовної академії і семінарії професор архієпископ Білогородський Сильвестр, професорсько-викладацька корпорація Київських духовних шкіл, а також як запрошений гість – віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії архієпископ Новосанжарський Веніамін, вікарій Полтавської єпархії.

 

Відкриваючи засідання владика ректор зауважив, що з милості Божої цей навчальний рік, незважаючи на різні складнощі, Київська духовна академія і семінарія закінчує повноцінно: відбулися екзамени, захисти бакалаврських та магістерських робіт. На завершення свого вступного слова, Його Високопреосвященство подякував за молитви, постійну підтримку і допомогу Блаженнішого Митрополита Онуфрія та запросив Його Блаженство звернутися до присутніх з Первосвятительським словом.

 

У своєму слові Блаженніший владика, зокрема зазначив: «Мені приємно сьогодні сказати, що наша духовна школа, її викладачі, її студенти, її вихованці показали себе у цих непростих обставинах як справжні православні християни. І це дуже приємно. Це говорить про те, що процес виховання і викладання, який у нас існує, він був правильним. Тому що саме головне, що дає богослов’я і особистий духовний досвід — це удосконалення людської духовності».

 

Відповідно до порядку денного, далі відбулися захисти трьох кандидатських дисертацій: викладача КДАіС ієрея Михайла Антонюка, випускника КДА протоієрея Степана Симоненка та старшого помічника проректора з виховної роботи КДА архімандрита Володимира (Ціпіньо).

 

Після завершення захистів архієпископ Сильвестр висловив слова особливої подяки членам адміністрації, викладачам і співробітникам за їхню жертовну працю, а також усім благодійникам, хто допомагає і підтримує Київські духовні школи, зокрема благодійному фонду імені преподобного Нестора Літописця. Після цього були затверджені протоколи трьох атестаційних комісій, які працювали на захистах бакалаврських та магістерських робіт.

 

Далі зі звітами за 2022/2023 навчальний рік виступив проректор з навчально-методичної роботи архімандрит Філарет (Волошин) та проректор з виховної роботи професор єпископ Згурівський Амвросій.

 

На завершення засідання Блаженніший Митрополит Онуфрій удостоїв церковних нагород викладачів, які у другому півріччі відзначили свої ювілеї:

 

доцент інокиня Агнеса (Дуніна) — орден преподобного Нестора Літописця І ст.

 

архімандрит Афанасій (Стрельцов) та архімандрит Володимир (Ціпіньо) — ордени святителя Димитрія Ростовського.

 

На завершення Вченої ради було зроблено спільне фото з Предстоятелем біля адміністративного корпусу Київських духовних шкіл, після якого відбулась святкова трапеза.

 

 

Прес-служба КДА / фото С. Мішіндур

 

 

2045

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ