Академія піднесла заупокійні молитви за загиблих у Бабиному Яру з нагоди 80-х роковин страшної трагедії

27.09.2021

Почати

27.09.2021 - 23:30

Кінець

27.09.2021 - 23:30

Категорії

Новини

З нагоди 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру, 27 вересня 2021 року, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив заупокійну літію за загиблими у цій страшній трагедії.

 

Богослужіння було звершено біля поклінного хреста у Бабиному Яру, що розташований поряд з храмом Української Православної Церкви на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість».

 

Його Високопреосвященству співслужили секретар Київської єпархії по м. Київ протоієрей Віктор Іващук, настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» у Бабиному Яру протоієрей Сергій Темник та духовенство Києва.

 

Богослужбові піснеспіви виконував студентський хор Київської духовної академії і семінарії.

 

Після літії священнослужителі поклали квіти до поклінного хреста.

 

Історична довідка

 

29 вересня 1941 року в урочищі Бабин Яр нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва. Ця трагедія стала всесвітнім символом Голокосту. Перша хвиля розстрілів, розпочата 29 вересня, тривала безперервно півтора місяці — до середини листопада 1941 року. Нищення євреїв виявилося початком інших масових убивств. Далі в Бабиному Яру протягом двох років знищили людей різного етнічного походження і віку. Загалом у Бабиному Яру знайшли свою смерть понад 100 тисяч людей.

 

Але були люди, які ризикуючи власним життям, а також життям членів своїх родин, переховували в себе євреїв. Це – українці, поляки, білоруси, татари, росіяни, вірмени, греки та німці. Почесне звання “Праведник Бабиного Яру” отримали понад півтисячі людей.

 

Православна Церква свято зберігає пам’ять про трагедію Бабиного Яру, про праведників, мучеників, про їхні подвиги. У 2000 році на місці їх мученицької смерті був встановлений поклінний хрест, а в 2012 році освячено каплицю. Богослужіння проходять у тимчасовому храмі на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», розташованому поруч з каплицею.

 

Прес-служба КДА / фото І. Ганусич

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1787

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ