Ректор Київських духовних шкіл привітав кліриків та парафіян Академічного храму з Різдвом Христовим

08.01.2021

Почати

08.01.2021 - 23:30

Кінець

08.01.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У післясвято Різдва Христового, Собор Пресвятої Богородиці, 8 січня 2021 року, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр звершив соборну Божественну літургію в Академічному храмі на честь Різдва Божої Матері. Преосвященнішому владиці співслужили члени адміністрації, викладачі, студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

 

Богослужбові піснеспіви виконував хор Київської духовної академії під управлінням регента архімандрита Леонтія (Тупкало).

 

На сугубій єктенії були піднесені особливі прохання про лікарів та хворих. Преосвященніший владика помолився про припинення епідемії коронавірусу.

 

Богослужіння транслювалось на офіційній сторінці Академії у мережі Facebook.

 

Наприкінці богослужіння біля ікони Різдва Христового був звершений чин славління, після чого від кліриків Академічного храму владику ректора з Різдвом Христовим привітав духівник та завідувач заочним відділенням архімандрит Маркел (Павук) і подарував букет білих троянд. Також Його Преосвященство вітали парафіяни храму, а старша група Недільної школи, що діє при Київських духовних школах, привітала владику колядками.

 

У свою чергу, єпископ Сильвестр подякував духовенству і парафіянам за вітання та звернувся до присутніх з архіпастирським словом, у якому зазначив, що свято Різдва Христового є сімейним святом, а усі ми — члени Церкви, є великою та дружньою родиною. Після слів вітання владика ректор закликав на усіх Боже благословення, а усім присутнім були вручені солодкі подарунки.

 

 

Прес-служба КДА / фото І. Розвадовський

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1540

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ