Вітаємо заслуженого професора митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з 15-ою річницею архієрейської хіротонії!

26.11.2021

Почати

26.11.2021 - 23:30

Кінець

26.11.2021 - 23:30

Категорії

Новини , Публікації


Його Високопреосвященству,

Високопреосвященнішому АНТОНІЮ,

митрополиту Бориспільському і Броварському,

Керуючому справами Української Православної Церкви,

заслуженому професору Київської духовної академії

 

Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико!

 

У 15-ту річницю Вашої архієрейської хіротонії прийміть щирі вітання від ректора, професорсько-викладацької корпорації, співробітників, студентів і вихованців Київської духовної академії і семінарії.

 

Цього дня, 15 років тому, соізволенням Святого Духа Ви, дорогий Владико, були возведені на висоту єпископського достоїнства, щоби словом євангельської проповіді і власним прикладом світити всім у домі (Мф. 5:15). Єпископ, як наступник апостольської благодаті, першим покликаний до виконання заповіді Христової про начальника: «Більший з вас хай буде вам слугою» (Мф. 23:11). Тож, споглядаючи на Пастиреначальника Христа, Ви свідчите про Світло істинне, Яке просвічує кожну людину, яка приходить у світ (Ін. 1:9), з гідністю несете хрест архієрейського служіння на благо Церкви Христової і розганяєте темряву невіри та пороку від людських сердець, навчаючи ввірену Вам паству жити, як діти світла, приносити плід Духа у всякій благості, праведності та істині (див. Єф. 5:8–9).

 

Дорогий Владико Антоній! У цей святковий день ректор, викладачі, співробітники і студенти Київських духовних шкіл молитовно бажають Вашому Високопреосвященству, щоб Пастиреначальник Христос, Який покликав Вас до апостольського служіння, зміцнив Вас у несенні архіпастирського служіння, укріпив Ваші душевні та тілесні сили, подав довголіття і Свою допомогу у Святительському служінні на благо та процвітання Церкви Христової.

 

Многая і благая літа Вашому Високопреосвященству!

 

 

1496

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ