Відбулась традиційна зустріч студентів КДАіС з духівниками Києво-Печерської Лаври

14.12.2021

Почати

14.12.2021 - 23:30

Кінець

14.12.2021 - 23:30

Категорії

Новини

У вівторок, 14 грудня 2021 року, з благословення ректора Київської духовної академії і семінарії єпископа Білогородського Сильвестра, студенти і вихованці Київських духовних шкіл зустрілися з багатолітніми духівниками Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври: архімандритом Полікарпом (Ліненко), архімандритом Єлевферієм (Порпленко) та архімандритом Никоном (Ярощуком). Також на зустрічі був присутній духівник доцент архімандрит Маркел (Павук), який перед початком заходу звернувся до присутніх.

 

Під час неформального спілкування отці-духівники визначили головну тему бесіди — як правильно підготувати себе до зустрічі великого свята — Різдва Христового та як зосередитись саме на пришесті у світ Спасителя, а не на зовнішньому прояві святкування. Під час бесіди священнослужителі розповіли як боротися із спокусами та пристрастями, особливо з тими, що постають перед молодими людьми. Отці також наголосили на важливості участі особливо у піст в Таїнствах Сповіді та Причастя і дали низку порад та настанов для студентів і вихованців у сфері майбутнього церковно-парафіяльного життя.

 

На завершення зустрічі присутні мали змогу задати питання і почути від досвідчених лаврських священнослужителів відповіді на актуальні питання. Після цього о. Маркел від імені владики ректора та усіх присутніх подякував духівникам за важливі духовні настанови.

 

Нагадаємо, що такі зустрічі з духівниками Києво-Печерської Лаври вже давно стали традиційними. Крім того, студенти та вихованці Київських духовних шкіл щороку під час Великого та Різдвяного постів приступають до Таїнства Сповіді у духівників обителі.

 

Прес-служба КДА / фото О. Пилипенко

 

 
Google Photos Refresh Token not defined. Please authenticate from Photonic → Authentication. See here for documentation.
1244

ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ